Glavni grad Podgorica prodao je juče 8,68 odsto udjela u Novom duvanskom kombinatu (NDK) arapskoj kompaniji Grand International FZE za 2,02 miliona eura, potvrđeno je Pobjedi.

Akcije su prodate u blok trgovini na Montenegroberzi, po cijeni od jednog eura po akciji. Grand International je većinski vlasnik NDK, koji je prije ove transakcije imao 88 odsto vlasništva.

Prodaju akcija u NDK iz Glavnog grada su najavili u aprilu ove godine, a odluku su obrazložili lošim poslovanjem tog preduzeća u prošloj godini. Novac od prodaje će, kako je tada saopšteno, iskoristiti za razvojne projekte.

Foto: Ilustracija, Pixabay

Prodaja akcija dolazi dan nakon što je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović saopštio da su inspektori počeli kontrolu NDK, po nalogu direktora Uprave prihoda i carina Aleksandra Damjanovića.

Ugovor o dokapitalizaciji NDKP-a su u februaru 2016. potpisali predstavnici Vlade i Glavnog grada sa kompanijom BMJ Industries iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. BMJ Industries je u međuvremenu svoja prava prenio na Grand International FZE. Vlada ima 1,16 odsto udjela u NDK-u.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja