Crnogorska komercijalna banka nagrađena je priznanjem „Izvrsnost u izazovima“ za kvalitetno upravljanje zaposlenima tokom pandemije koronavirusa.

Riječ je o nagradi koju konsultantska kuća SELECTIO dodjeljuje u cilju promovisanja kompanija koje naročito u izazovnim vremenima na prvo mjesto stavljaju interese i potrebe zaposlenih. Osim toga, svrha priznanja je isticanje važnosti brige o zaposlenima u vremenu krize, kao i promovisanje dobrih praksi koje su u poslovnom svijetu pokrenute u ovom periodu.

Tokom pandemije, u CKB-u prioritet je bio očuvanje zdravlja i sigurnosti zaposlenih i klijenata. Takođe, posebno se vodilo računa da se kontinuirano i transparentno komuniciraju strateški važne odluke i informacije od značaja za cijeli tim, piše bankar.me.

Zaposlenima u CKB-u je pravovremeno omogućen rad od kuće, uz dostupnu opremu i digitalne alate. Članovima CKB tima koji nijesu bili u mogućnosti raditi od kuće, za vrijeme boravka u prostorijama Banke osigurano je strogo poštovanje propisanih mjera, kao i sva prateća zaštitna sredstva.

Foto: Ilustracija, rtcg.me/arhiva

U toku pandemije, plate i benefiti zaposlenih nijesu smanjivani. U cilju dodatnog osnaživanja kolektiva u ovom zahtjevnom periodu, Banka je pokrenula i dodatne mehanizme nagrađivanja i motivisanja zaposlenih.

Posebno treba imati na umu da je paralelno s adekvatnim upravljanjem okolnostima izazvanim pandemijom, uspješno sproveden i proces pripajanja Podgoričke banke CKB-u, jedan od najkompleksnijih procesa ovog tipa na crnogorskom tržištu.

„Ljudi su najveća vrijednost CKB-a i preduslov svakog našeg uspjeha. Za nas u CKB-u je očuvanje zdravlja zaposlenih, od prvog trenutka pandemije, bilo apsolutni prioritet. Ponosan sam što se nalazim na čelu tima koji je pokazao veliki stepen empatije, posvećenosti i profesionalizma!“, istakao je gospodin Pál Kovács, glavni izvršni direktor CKB-a.

Žana Đurović, direktorica Odjeljenja za ljudske resurse, nagradu „Izvrsnost u izazovima“ vidi kao priznanje za cijeli HR tim koji je pružio nemjerljiv doprinos adekvatnom upravljanju okolnostima koje su izazvane pandemijom koronavirusa.

„Zdravstvena kriza je dodatno istakla značaj HR-a i koliko u tako teškom periodu zaposlenima znači podrška koju dobijaju od nas. Cijeli HR tim CKB-a je predano radio, kako bismo kolegama bili adekvatna podrška tokom ovog izazovnog vremena. Preduzeli smo sve što je bilo u našoj moći da zaposlenima olakšamo novonastalu situaciju i, na osnovu njihovih reakcija, vjerujem da smo u tome uspjeli”, zaključila je Đurović.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja