Švedski proizvođač telekomunikacione opreme Ericsson objavio je nedavno da je dogovorio kupovinu američke kompanije Vonage za komunikacije u oblaku za 6,2 milijarde dolara.

Vonage proizvodi pristup za programiranje aplikacija (API) koji omogućava “komunikaciju” softvera različitih proizvođača, a posluje u sektorima kao što su zdravstvo, finansije, obrazovanje i transport.

Švedska kompanija platiće za Vonage 21 dolar po dionici, što odgovara cijeni od 6,2 milijarde dolara, prenosi bankar.me.

Foto: Ilustracija, AFP via Getty Images

Dogovor spada među najveće u istoriji Ericssona, a nadovezuje se na prošlogodišnju kupovinu Cradlepointa za 1,1 milijardu dolara, koji mu je osigurao pristup alatima za povezivanje uređaja na Internetu preko mobilne mreže 4G ili 5G.

Vonage je u 12-mjesečnom razdoblju do kraja septembra ostvario prihod od 1,4 milijarde dolara, uz maržu prilagođene dobiti prije kamata, poreza i amortizacije (EBITA) od 14 posto i slobodni novčani tok od 109 miliona dolara.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja