Vina “Plantaža” ulistana u najznačajnije poljske trgovinske lance Le clerc, Intermarche, Piotor i Pawel i Rosmann, saopštio je izvršni direktor kompanije “13. Jul – Plantaže” Miroslav Vuković.

Kako navode iz kompanije, Vuković sa saradnicima iz sektora prodaje, ove sedmice, boravi u Poljskoj, gdje će imati intezivne pregovore sa poslovnim partnerima o potpisivanju komercijalnih ugovora, koji će višestruko povećati izvoz vina Plantaža na poljskom tržištu u narednom periodu, piše rtcg.me.

“Strateškim sagledavanjem ovog tržišta, aktivnostima sektora prodaja, od nedavno su vina Plantaža ulistana u najznačajnije poljske trgovinske lance Le clerc, Intermarche, Piotor i Pawel i Rosmann”, navode u saopštenju.

Tokom ove posjete Varšavi, osim pregovora sa trgovinskim lancima, predstvanici Plantaža će imati niz sastanka i razgovora o jačanju saradnje i sa predstavnicima HORECA sektora.

Foto: Ilustracija, Pexels

“Vinima Plantaža obezbijeđena je liderska pozicija i dominanta zastupljenost u lancu luksuznih nacionalnih restorana Munja. Lanac restorana Munja u vlasništvu je porodice Veska, Danila i Peka Đurovića, koji su porijeklom iz Crne Gore”, rekao je Vuković.

Ističu da prodaja vina Plantaža za prvih osam mjeseci ove godine bilježi rast kako na domaćem, tako i na inostranom tržištima, dodajući da Plantaže nastavljaju trend rasta prodaje i u Poljskoj.

“Ova posjeta će osnažiti osnovu za uspostavljanje i razvoj dugoročnih kvalitetnih odnosa sa kupcima koji će, u značajnoj mjeri, rezultirati, povećanjem izvoza vina Plantaža na tržištu Poljske. Pažljivo analiziramo svako tržište i uvjereni smo da ćemo inteziviranjem saradnje i planiranim aktivnostima u narednom periodu nastaviti sa pozitivnim trendom rasta prodaje i ojačati poziciju vina Plantaža na svim tržištima”, zaključuje Vuković.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja