Sekretarijat za podršku biznis zajednici Glavnog grada objavio je Konkurs  za podršku STARTUP ICT biznisu, na koji mogu aplicirati sva pravna i fizička lica i prijaviti se za ALPHA ili BETA program. 

Za program ALPHA mogu se prijaviti fizička lica ili pravna lica koja su osnovana u poslednjih 5 godina sa prebivalištem odnosno sjedištem na teritoriji Glavnog grada koji svoje biznis ideje žele da započnu ili razviju u Glavnom gradu. Za program BETA  podršku može ostvariti najviše 3 učesnika (fizičko ili pravno lica) koji su među dobitnicima prethodnog Konkursa za podršku starup biznisa u 2021 godini. 

Odlukom o Budžetu Glavnog grada Podgorice za 2022. godinu za ove svrhe planirana su sredstva u iznosu od 40.000,00 EUR, za podršku inovativnim proizvodima i uslugama koji su najmanje na trećem nivou skale tehnološke spremnosti (TRL3 – technology readiness level) u oblastima: fintech; IoT (Internet of things); game development; healthtech; pametne tehnologije (gradovi, zgrade i sl.); digitalna transformacija (ERP sistemi, e-poslovanje, finansijske tehnologije i sl.); zeleni ICT (smanjenje emisija, ušteda energije i sl.); mašinsko učenje i vještačka inteligencija. Sredstva po ovom konkursu  koriste se za učešće na Web Summitu 2022 čije teme su fokusirane na IT i internet tehnologiju i druge vrste novih tehnologija.

Foto: podgorica.me

U okviru Web Summit-a djeluje program “ALPHA” za prezentovanje ideja, master kurseve za pokretanje biznisa, časove s internacionalnim mentorima i drugo; program “BETA” (fizička i pravna lica koja su ostvarila podršku na prethodnom Konkursu), uz ispunjenje uslova, propisanih ovim Konkursom. Inovativni proizvod i usluga mora zadovoljiti standarde kvaliteta koje propisuje Web Summit.

Po ovom konkursu jednom licu mogu se odobriti sredstva u iznosu do 4.000,00 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objavljivanja ovog konkursa na internet stranici Glavnog grada.

Podsjećamo, zahvaljujući ovoj inicijativi i podršci Glavnog grada sedam najboljih biznis ideja prošle godine je predstavljeno na jednoj od najvećih tehnoloških konferencija na svijetu – Web Summit-u u Lisabonu i očekujemo da će kroz ovogodišnji konkurs biti nominovane sjajne ideje i projekti iz ove oblasti. 

KONKURS ZA PODRŠKU STARTUP ICT BIZNISU   

OBRASCI Konkurs za podršku startup ICT biznisu

Sve dodatne informacije mogu se dobiti pozivom na telefone 020 625 718 i 020 482 001i na e-mail: [email protected][email protected].

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja