Devet kompanija, koje posluju u okviru Ministarstva kapitalnih investicija, u prvih šest mjeseci ove godine poslovalo je pozitivno sa ostvarenim profitom od 26,4 miliona eura, dok je 11 kompanija imalo ukupni neto gubitak od 11,6 miliona eura.

To je na konferenciji za medije saopštila državna sekretara u Ministarstu kapitalnih investicija Ana Tošanić Radunović, koja je predstavila Izvještaj za I kvartal 2021. godine o poslovanju privrednih društava u većinskom vlasništvu države iz nadležnosti tog resora, piše rtcg.me.

Najveću dobit za pola godine ostvarila je EPCG i ona iznosi 17,1 miliona eura.

Foto: Ilustracija, getty Image

Slijede CGES sa 8,6 miliona eura zarade, Monteput sa 238.000 eura, Marina Bar sa 179.000 i Luka Bar sa 94.000 eura dobiti.

Najveći gubitak, kako je navela Tošanić Radunović, ostvarili su Aerodromi i on iznosi 3,7 milona eura.

CEDIS je u prvih pola godine poslovao sa minusom od dva miliona eura, slijedi Barska plovidba sa minusom od 1,6 miliona eura, To Montenegro 1,4 miliona i Montekargo sa gubitnom od 1,3 miliona eura.

Sve kompanije imamu ukupno 6.728 zaposlenih.

Prosječna plata u kompaniji To Montenegro je oko 1.400 eura, dok je najniža u Željzničkoj infrastrukturi i iznosi 428 eura.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja