Vladajuća koalicija u Bugarskoj saglasila se nedavno u vezi sa paketom stimulansa u vrijednosti od 1,08 milijardi eura za zaštitu kompanija i potrošača sa manjim prihodima od naglog porasta cijena energije i hrane do kojeg je doveo rat u Ukrajini, izjavio je bugarski premijer Kiril Petkov.

Prema postojećem planu, Bugarska će, između ostalog, povećati penzije za preko 20 odsto, smanjiće porez na hljeb, grijanje i prirodni gas za domaćinstva na period od godinu, a planirana je i veća podrška mladim roditeljima, prenosi bankar.me.

Foto: Ilustracija, pexels

Zvaničnici su izjavili da se ne očekuje da stimulans poveća zacrtani deficit u državnom budžetu od četiri odsto i biće finansiran povećanjem poreskih prihoda.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja