Vlada Republike Hrvatske prihvatila je prijedlog uredbe kojom se cijena benzina ograničava na 1,48 eura, a dizela na 1,46 eura.

Premijer Andrej Plenković objasnio je da, prema Zakonu o naftnim derivatima, Vlada ima mogućnost uredbom da uredi maksimalnu cijenu benzina i dizela, prenosi rtcg.me.

“Uzimajući u obzir sadašnji ekonomski trenutak, nepredvidivost cijene nafte na svjetskom tržištu i uticaj cijene goriva na ukupnu ekonomsku aktivnost i standard građana, s ciljem neometanog daljeg ekonomskog oporavka, odlučili smo da iskoristimo mogućnost da na rok od 30 dana stabilizujemo cijene benzina i dizela”, rekao je Plenković.

Foto: Ilustracija, Pixabay

Stoga Vlada usvaja uredbu kojom se cijena benzina ograničava na 11,10 kuna (1.48 eura), a dizela na 11 kuna (1.46 eura), rekao je Plenković.

U narednom periodu, Vlada će kontinuirano analizirati stanje i trendove na svjetskom tržištu te po potrebi dodatno reagovati.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja