Na aerodromima u Hrvatskoj je u maju 2021. evidentirano 124 hiljade putnika ili 544 posto više nego u istom mjesecu prošle godine, što se odrazilo i na bolje rezultate prometa u prvih pet mjeseci ove godine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Od januara do kraja maja, na aerodromima u Hrvatskoj je opsluženo gotovo 350 hiljada putnika, ali je to i dalje za oko 48 posto manje nego u istom periodu lani, pri čemu treba imati u vidu da je većina tog prometa u 2020. ostvarena zapravo do marta, nakon čega je počelo zatvaranje, koje se proteglo i na prošlogodišnji maj, prenosi bankar.me.

Foto: Ilustracija, pexels.com

U svim hrvatskim vazdušnim lukama je u prvih pet mjeseci bilo 15.297 letova, što je za 10,6 procenata više nego u isto vrijeme 2020, dok se broj tih operacija samo u maju povećao za 311,2 posto međugodišnje, na 4.618.

Količina prevezenog tereta u maju je takođe bila znatno veća nego lani za 61 posto ili 727 tona, dok je na petomjesečnom nivou taj promet bio za 3 posto manji i iznosio je 15.297 tona.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja