Bitcoin je u četvrtak pao ispod 30.000 dolara, čime je kriptovaluta nastavila s padom nakon što je prošle godine učetverostručila vrijednost, prenosi bankar.me.

Digitalna valuta pala je za 17 posto na 29.246,77 dolara, što je izbrislao oko 100 milijardi dolara s tržišta, pokazuju podaci CoinDeska.

Sada je pad veći od 30 posto od vrhunca od 41.940 dolara ranije ovog mjeseca.

Foto: Ilustracija, Unsplash

Posljednji pad, koji dolazi bez ikakvog jasnog razloga, naglašava nestabilnost valute koja je posljednjih godina postala popularna investicija trgovaca, iako još uvijek ima ograničenu primjenu u stvarnom svijetu.

Bitcoin je porastao za više od 300 posto u 2020. godini, zatvarajući godinu točna na vrijednosti koju i trenutno ima.

Ether, digitalna valuta koja je u ukupnoj vrijednosti druga nakon Bitcoina, u četvrtak je još više opao – 22 posto na 1.053,80 dolara.

Prema CoinDesku, sada je 27 posto ispod najvišeg nivoa od ranije ove sedmice. Ether je prošle godine porastao 471 posto.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja