Italijanska policija pokrenula je istragu kako bi utvrdila da li je digitalna platforma za rezervaciju smještaja Booking.com izbjegavala da plati poreske obaveze.

Kompanija sa sjedištem u Holandiji osumnjičena je da je u razdoblju od 2013. do 2018. izbjegla da plati više od 150 miliona eura poreza na dodatnu vrijednost (PDV).

Foto: Ilustracija, wzzm.com

Booking.com je potvrdio da je primio izvještaj finansijske policije i poručio da će sarađivati s istražiteljima, piše bankar.me.

Policija navodi da je počela da provjerava rezervacije smještaja u okolini Genove još 2018. godine.

Ispostavilo se da je Booking.com zbog prenosa poreske obveze izdavao račune bez PDV-a, što je dovelo do toga da uopše nisu plaćali poreze u Italiji.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja