Na Wall Streetu juče su cijene dionica blago pale, nakon nesigurnog trgovanja, dok se u Washingtonu vode pregovori o novim podsticajnim ekonomskim mjerama.

Dow Jones oslabio je 97 bodova ili 0,35 posto, na 28.210 bodova, dok je S&P 500 skliznuo 0,22 posto, na 3.435 bodova, a Nasdaq indeks 0,28 posto, na 11.484 boda, prenosi investitor.me.

Foto: Ilustracija, pexels.com

Od 11 najvažnijih sektora S&P 500 indeksa, u njih devet cijene su dionica juče pale, a najviše u energetskom sektoru. Sektor komunikacijskih usluga zabilježio je najveći rast.

U fokusu ulagača i dalje su pregovori između Bijele kuće i Kongresa o novim mjerama za pomoć ekonomiji u borbi protiv koronakrize. Međutim, pitanje je kolika će biti vrijednost poticaja i hoće li se dogovor postići prije predsjedničkih izbora početkom novembra.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja