Članice Evropske unije dogovorile su se da ublaže ograničenja za putovanja tokom ljeta, što će omogućiti kompletno vakcinisanim turistima da izbjegnu testove ili karantine.

Takođe je dogovoreno proširenje liste regiona u EU iz kojih je bezbjedno putovati,prenosi bankar.me.

Foto: Ilustracija, pixabay

Ambasadori iz 27 zemalja članica EU odobrili su modifikovani predlog Evropske komisije da se ljudima koji su potpuno vakcinisani, što znači da je od druge doze vakcine prošlo najmanje 14 dana, omogući slobodno putovanje iz jedne članice EU u drugu.

Dogovor će se primjenjivati na nacionalnom nivou.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja