Goldman Sachs investira 69 miliona dolara u britansku digitalnu banku Starling.

Ovaj iznos dolazi nakon 272 miliona funti investicije koju je Starling primio proteklog mjeseca. Valuacija Starliga je na nivou od 1,1 milijarde funti, prenosi bankar.me.

Posao s Goldmanom još uvijek podliježe regulatornom odobrenju.

“Osiguravanje podrške još jednom globalnom finansijskom lancu pokazuje snagu potražnje investitora i predstavlja još jedno glasanje o povjerenju Starlingu”, rekla je izvršna direktorica i osnivačica Starlinga Anne Boden.

Foto: Ilustracija, bankar.me.

Starling je jedna od najvećih neobanka u Velikoj Britaniji, pojam koji se koristi za opisivanje valuta fintech novoosnovanih poduzeća osnovanih u posljednjoj deceniji s ciljem da bude konkurencija postojećim bankama s bankarstvom bez podružnica. Ima više od 6 milijardi funti depozita – u odnosu na milijardu funti prije nešto više od godinu dana.

Od ukupno dva miliona korisnika, oko 350 000 su poslovni klijenti. Starling za sada drži 6% udjela na britanskom bankarskom tržištu za mala i srednja poduzeća.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja