Kompanija Huawei i UNESCO najavili su pokretanje projekta Otvorenih škola za sve (TeOSS) u Gani, Etiopiji i Egiptu, sa ciljem digitalnog osposobljavanja učenika i nastavnika vještinama potrebnim za korišćenje postojećih i novih digitalnih alata za postizanje maksimalnih rezultata u učenju. 

U skladu sa četvrtim ciljem održivog razvoja Ujednjenih nacija koji se odnosi na kvalitetno obrazovanje, TeOSS će služiti kao osnova za pokretanje digitalne transformacije obrazovnog sektora. Projekat će podržati tri zemlje članice Uneska u izgradnji otpornih obrazovnih sistema koji mogu da premoste globalne probleme kao što je pandemija virusa COVID-19. 

Foto: Impact Montenegro

Pored povezivanja škola, projekti TeOSS obezbijediće obuku za nastavnike i učenike o korišćenju digitalnih alata, uspostaviće onlajn platforme za povezivanje školskog i online učenja i razviti digitalne nastavne planove i programe kojima se može pristupiti sa daljine bez nadzora. 

TeOSS je usklađen sa domenom Tech4Edu Huawei inicijative za digitalnu inkluziju TECH4ALL, koja teži podsticanju jednakosti i kvalitetu obrazovanja uz tehnologiju.

Foto: Impact Montenegro

,, Digitalne platforme koje će kreirati Otvorene škole za sve sa omogućenom tehnologijom znače da učenje nikada ne treba da stane – šta god da nosi budućnost“, rekao je Kevin Zhang, direktor marketinga odeljenja za IKT infrastrukturu kompanije Huawei.

Projekat TeOSS od ključnog je značaja za digitalizaciju obrazovanja i podsticanje ravnopravnog i inkluzivnog pristupa učenju.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja