Nacionalni program za vještačku inteligenciju (AI) započeo je u Ujedinjenjim Arapskim Emiratima i privukao je više od 15.000 učenika različitih uzrasta, specijalizacija i nivoa obrazovanja u školama i univerzitetima, sa ciljem da osnaži mlade ovim vještinama i naprednim tehnologijama. 

Ovaj kamp u saradnji sa Nacionalnim programom za kodiranje pomaže da mladi razviju inovativna rješenja za buduće izazove, koristeći svoja iskustva tokom učešća u obukama, radionicama, vebinarima i razgovorima. 

Omar bin Sultan Al Olama, državni ministar za vještačku inteligenciju, digitalnu ekonomiju i aplikacije za rad na daljinu, naglasio je važnost sektora ove inteligencije u postizanju održivih promjena i podržavanju napora u osmišljavanju i izgradnji bolje budućnosti za zajednice.

Foto: Impact Institut

On je dodao da vlada UAE posvećuje sve svoje sposobnosti, programe i inicijative kako bi poboljšala vještine mladih i izgradila kompetencije za oblikovanje budućnosti i služenje zajednicama.

Jiavei Liu, izvršni direktor kompanije Huawei za UAE je ovim povodom izjavio: “Vještačka inteligencija je sledeća tehnologija opšte namjene.

Ona će stvoriti pozitivan efekat prelivanja za sve industrije, s obzirom na njen položaj kao nove sile koja pokreće društvenu transformaciju. 

Huawei koristi svoje globalno iskustvo i resurse za izgradnju ekosistema AI, koji omogućava kulturu digitalizacije i inteligentnu transformaciju u UAE, što stalno podiže njegovu poziciju globalnog lidera u usvajanju inovativnosti”.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja