Nova njemačka Vlada naslijediće ekonomiju koje posljednjih mjeseci bilježi ubrzani rast aktivnosti, pokazao je izvještaj centralne banke.

“Ekonomija će vjerovatno, u cjelini gledano, snažnije porasti u trećem tromjesečju nego u proljeće”, saopštila je Bundesbanka u mjesečnom izvještaju za septembar.

Najveća evropska ekonomija oporavila se od slabog početka godine zahvaljujući ublažavanju ograničenja koja su uvedena kako bi se suzbilo širenje koronavirusa, piše seebiz.eu.

“U ljeto ove godine nastavljen je oporavak njemačke privrede koji je počeo u proljeće”, naveli su iz Bundesbanke.

Posebno su se snažno oporavili lična potrošnja i uslužni sektor, zahvaljujući ublažavanju koronaograničenja, koja su u međuvremenu u velikoj mjeri ukinuta.

Foto: Ilustracija, Unsplash

Industrija trpi zbog problema s nabavkom intermedijarnih proizvoda i sirovina.

“Industrijska proizvodnja je u julu porasla prvi puta u četiri mjeseca, ali to se uglavnom može pripisati ljetnim praznicima”, objasnili su iz centralne banke.

Javnost u Njemačkoj trenutno je zaokupljena parlamentarnim izborima. Nepotpuni službeni rezultati objavljeni danas pokazali su da su socijaldemokrati osvojili tijesnu većinu od 25,7 odsto glasova, u poređenju s 24,1 odsto CDU/CSU-a.

Dvije velike stranke počele su razgovore o ponovnom uspostavljanju velike koalicije.

Poslovni čelnici pozvali su ih da izbjegnu političku neizvjesnost i da oforme koaliciju što je prije moguće.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja