Globalna digitalna trgovina porasla je za 58 odsto u odnosu na prethodnu godinu, pokazuje izvještaj o indeksu kupovine za prvi kvartal 2021, koji je objavio Salesforce. Promet je skočio za 27 procenata, a kupci su potrošili skoro trećinu više novca kupujući preko interneta.

Kupovina preko računara porasla je za 28 procenta, a putem mobilnih uređaja za 29 posto. Kada se poredi s istim periodom prošle godine, promet je porastao za 27 procenta. Što se broja porudžbina tiče, one su na svjetskom nivou porasle za 46 odsto u poređenju s prvim kvartalom prethodne godine.

Foto: Ilustracija, entrepreneur.com

Svaki deseti posjetilac onlajn prodavnica je do njih došao preko društvenih mreža. Iako svega 8 odsto posjetilaca koristi pretrživače na sajtovima, 24 procenta ukupnog prihoda potiče upravo od takvih potrošača. Putem mobilnih telefona kupovalo je troje od petoro, tako da radnje koje žele uspjeh, treba da budu optimizovane za telefone.

Ovaj izvještaj, otkriva trendove digitalne kupovine na osnovu analize više od milijardu kupaca i 22 milijarde posjeta onlajn radnjama u 51 zemlji.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja