Poljski državni službenici preći će na rad na daljinu. Kompanije iz privatnog sektora bi trebalo da krenu istim stopama, jer je zemlja suočena sa najnovijim porastom dnevnog broja slučajeva kovida 19 koji bi uskoro mogao da premaši 50.000, izjavio je nedavno poljski ministar zdravlja Adam Njeđelski.

Poljska je za 24 sata prijavila više od 30.000 slučajeva dnevno, prvi put od aprila, što je intenziviralo debatu o tome da li su potrebna stroža ograničenja javnog života, prenosi investitor.me.

“Ako se ovi trendovi nastave, sljedeće nedjelje bi broj infekcija mogao da pređe nivo od 50.000 (po danu)“, izjavio je Njeđelski na konferenciji za novinare.

Foto: Ilustracija, pixabay

On je pozvao privatne poslodavce da slijede državni sektor i da zahtijevaju od ljudi da rade od kuće kad god je to moguće.

Reuters navodi i da je samo oko 56 odsto Poljaka u potpunosti vakcinisano protiv kovida 19, što je znatno ispod prosjeka Evropske unije.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja