Predsjednik Rusije Vladimir Putin otvorio je juče ogromno postrojenje za preradu gasa kojim upravlja Gasprom na Dalekom istoku.

Putin je putem video linka riječima “Pokreni” pozvao šefa Gasproma Alekseja Milera da izda nalog za pokretanje rada fabrike, predstavljene kao jedne od najvećih fabrika za preradu gasa u svijetu, prenosi rtcg.me.

Ruski predsjednik je rekao da je projekat vrijedan 11,4 milijardi eura.

Foto: Ilustracija, Shutterstock

Fabrika se proteže na površini od 900 hektara. Predviđena je prerada 43 milijardi kubnih metara gasa koji će biti pretvoreni u helijum, etan, propan i butan.

Proizvodi su prvenstveno namijenjena Kini.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja