Policija je u Istanbulu sinoć suzavcem rastjerivala nekoliko stotina žena koje su demonstrirale protiv nasilja nad njima i istupanja Turske iz međunarodne konvencije koja štiti žene.

Okupljene su nosile transparent sa nastpisom „Borićemo se dok ne dobijemo ono što želimo“ i pozvale vlasti predsjednika Redžepa Erdogana da se zemlja vrati međunarodnom sporazumu poznatom kao Istanbulska konvencija, prenosi portal gradski.me.

Foto: AP Photo/Kemal Aslan

Povorka je pokušala da prođe kroz policijske barikade, ali je policija uzvratila ispaljivanjem suzavca kako bi rastjerala masu.

Skup je održan povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja