Rekordan broj online apoteka zatvoren je tokom proteklog mjeseca u sklopu globalne operacije Interpola.

Uklonjeno je više od 100.000 online mjesta za kupovinu ilegalnih ljekova.

U Britaniji je zaplijenjeno lažnih ljekova u vrijednosti većoj od 13 miliona dolara, prenosi gradski.me.

Foto: Ilustracija, Shutterstock

Navodi se da je između 18. i 25. maja izvršeno je 277 hapšenja u 92 države, a zaplijenjeno je ljekova u vrijednosti većoj od 20 miliona dolara. Lažni ili neodobreni testovi na covid-19 čine više od polovine zaplijenjenih medicinskih aparata širom svijeta.

Generalni sekretar Interpola Jirgen Štok izjavio je da prodaja ilegalnih ljekova ugrožava živote više hiljada žrtava.

On je naglasio da prodaja ilegalnih ljekova na internetu predstavlja prijetnju po javnu bezbjednost i da su zato slične operacije od ključne važnosti u borbi protiv sličnih pojava.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja