Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) krenuli su sa isporukama nafte u Evropu, pošto evropski kupci odbijaju uvoz iz Rusije zbog napada te zemlje na Ukrajinu.

Tanker Moscow Spirit, koji je unajmila kompanija Total Energy, plovi prema holandskoj luci Roterdam sa teretom od oko milion barela emiratske sirove nafte, prema podacima lučkih agencija za praćenje tankera koje je prikupio Bloomberg.

“Takođe, još jedan supertanker Total Energy-ja s naftom iz UAE plovi ka Egiptu i vrlo je moguće da će pošiljka završiti i u Evropi”, dodaje njujorška agencija, prenosi Pobjeda.me.

Foto: Ilustracija, pixabay

Posljednji put, pošiljke nafta iz UAE u Evropu isporučene su u maju 2020. godine, kada je covid-19 uzdrmao naftna tržišta.

Prije napada na Ukrajinu, Rusija je bila najveći snabdjevač Evrope sirovom naftom, a sada veliki dio od ukupnih količina, koje je ranije isporučivala Starom kontinentu, transportuju u Aziju.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja