Italijanska banka UniCredit objavila je da će prodati preostalih 20 posto udjela u turskoj banci Yapi Kredi do kraja marta 2022. godine i time se u potpunosti povući iz trećeg najvećeg turskog zajmodavca.

Prema uslovima dogovorenog sporazuma, turski Koc Holding kupit će 18 posto UniCreditovih dionica Yapija Kredija za 300 miliona eura, navodi se u saopštenju italijanske banke, prenosi bankar.me.

Foto: Ilustracija, portfolio.hu

Prodaja dionica predviđena je za prvo tromjesečje 2022. godine, a preostalih dva posto biće prodato na tržištu.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja