Predlog zakona o budžetu za ovu godinu bi mogao da bude usvojen do kraja ove radne sedmice, saopštio je predsjednik Skupštine, Aleksa Bečić i pozvao kolege da efikasno pristupe stvaranju formalnih pretpostavki za njegovo izglasavanje.

On je kazao da je teško precizno pretpostaviti datum, ali smatra da, ukoliko bi sve išlo dinamično i efikasno, moguće da bude do kraja ove radne sedmice, piše Mina biznis.

„Moj kolegijalni poziv je da svi efikasno pristupe stvaranju formalnih pretpostavki za izglasavanje budžeta“, rekao je Bečić novinarima u Vili Gorica, nakon predstavljanja rezultata istraživanja o stepenu otvorenosti parlamenata u regionu.

On je ponovio da je usvajanje budžeta prioritet svih prioriteta i poslanički klub kojem pripada je od prvog dana spreman da glasa za predloženi budžet.

Foto: Ilustracija,pexels.com

„Informisao sam javnost da postoji jasno propisana procedura. Da bi se poslanici izjašnjavali o Predlogu budžeta i amandmana neophodno je da matični odbori razmotre predložene amandmane“, objasnio je Bečić.

On je kazao da je predsjednik Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, Vladimir Joković, bio u službenoj posjeti van Crne Gore i vjeruje da će on danas sazvati sjednicu Odbora.

„Potrebno je da amandmane razmotre njihovi podnosioci sa ministrom finansija. Nakon toga, stvoriće se formalne pretpostavke da se izjasnimo o budžetu“, naveo je Bečić.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja