Ugovoreni iznos izdatih državnih garancija na kraju 2021. godie iznosi oko 610,40 miliona eura, što je za oko 5,08 miliona eura više u odnosu na isti period 2020. godine. To se navodi u prilogu Vlade Crne Gore za redovni godišnji izvještaj Evropske komisije o Crnoj Gori.

U skladu s utvrđenom praksom, u okviru praćenja i analize stanja u procesu evropske integracije, Crna Gora najmanje dva puta godišnje formalno informiše Evropsku komisiju o ukupnim aktivnostima koje se realizuje na ovom planu, piše rtcg.me.

Od pomenutih 610,40 miliona eura angažovana sredstva iznose oko 481,35 miliona eura, navodi se u dokumentu koji je objavljen na sajtu Vlade.

Foto: Ilustracija, pixabay

“Stanje duga na kraju 2021. godine, po garancijama izdatim domaćim i ino kreditorima iznosi 190,07 miliona eura, što predstavlja 3,87% BDP-a”, saopštili su iz Vlade.

Kako su naglasili, u odnosu na kraj 2020. godine na kraju 2021. stanje duga po osnovu izdatih državnih garancija se smanjilo za 21,99 miliona eura.

“U 2021. nije bilo novih državnih garancija”, predočili su iz Vlade.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja