Crnogorski finansijski sistem do sada je pokazao stabilnost, ali porast ekonomske aktivnosti i investicija presudno utiče na dinamiku prevazilaženja posljedica krize.

To je ocijenjeno tokom razgovora predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića sa izvršnim direktorom i članom borda direktora Svjetske banke Koenom Davidsom i izvršnim direktorom i članom borda direktora Međunarodnog monetarnog fonda Paulom Hilbersom.

Kako se navodi u saopštenju Đukanovićevog kabineta, oni su tokom razgovora putem video-linka, razmijenili mišljenja o aktuelnim ekonomskim i političkim zbivanjima u Crnoj Gori.

Takođe, razgovarano je oko projekata i iskustava koje ove dvije međunarodne finansijske institucije realizuju ili pripremaju u zemljama koje se bore sa posljedicama pandemije, piše rtcg.me.

Foto: Ilustracija, Pixabay

Davids je upoznao Đukanovića sa procesom izrade nove strategije Svjetske banke za Crnu Goru i projekcijama ekonomskog oporavka, dok je Hilbers istakao značaj procesa imunizacije i izrazio očekivanja da će ekonomski oporavak biti brz.

Govoreći o održivosti javnih finansija, predsjednik Đukanović potvrdio je sagovornicima da Crna Gora na vrijeme i u cjelosti izmiruje obaveze prema svim povjeriocima.

„Zaključeno je da je finansijski sistem u Crnoj Gori do sada pokazao svoju stabilnost, ali i da porast ekonomske aktivnosti i investicija presudno utiče na dinamiku prevazilaženja posljedica krize izazvane pandemijom, te da ukupne ekonomske politike moraju biti usmjerene ka strateški važnim sektorima za Crnu Goru. U ovom procesu Crna Gora može očekivati podršku Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda“, saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta, nakon razgovora.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja