Predsjednica Evropske komisije (EK) Ursula fon der Lajen prije kraja mjecesa posjetiće region Zapadnog Balkana, kako bi poslala “snažan signal procesu pristupanja”.

“To dugujemo mladim ljudima koji vjeruju u budućnost u Evropi i u zato pojačavamo našu podrsku kroz ekonomski i investicioni plan koji iznosi oko trećinu BDP regije. Investiranje u budućnost Zapadnog Balkana je investicija u budućnost EU“, naglasila je Lajenova tokom govora o stanju Unije pred Evropskim parlamentom u Strazburu, piše rtcg.me.

Foto: rtcg.me/AP

Lajen je naglasila da će EU nastaviti da investira u svoje susjede i partnere jacajuci podrsku Istocnom partnerstvu, kroz sprovodjenju nove agende o Mediteranu, te da će nastaviti da rade na „različitim aspektima“ saradnje sa Turskom.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja