Crna Gora je od turizma ostvarila prihode koji su planirani za cijelu 2021. godinu, tvrdi Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, dodajući kako o tome govore podaci o broju turista i mnogi drugi podaci.

“Ovo je izvanredan rezultat koji je privredi nadoknadio gubitke iz 2020, ojačao bankarski sektor i javne finansije”, istakao je Milatović na Twitteru.

Kako je kazao, kada su u martu predavali budžet Skupštini – malo ko je u Crnoj Gori vjerovao da ova turistička sezona može biti ovakva.

Foto: gov.me/arhiva

“Po podacima Uprave policije, u Crnoj Gori je za četiri mjeseca, od 1. maja do 31. avgusta ušlo 2,3 miliona stranaca, što je pet puta više u odnosu na 2020. Da podsjetim, u 2019. godini, koja je bila rekordna, Crna Gora je od turizma prihodovala 1,1 milijardi eura, a u prošloj godini samo 144 miliona, što je pad od 87 odsto u odnosu na 2019. godinu. Ovogodišnjim budžetom bilo je planirano između bilo je planirano između 660 i 710 miliona eura (što čini 60-65 odsto prihoda iz 2019)”, naveo je on.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja