Bivši ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić pohvalio je Upravu prihoda i carina, ukazujući na rast od akciza na duvan i duvanske proizvode u iznosu od 95 odsto za prva četiri mjeseca ove godine.

,,Akcize u prva četiri mjeseca 2022. +95% u odnosu na isti period 2021. Dok je 2021., +30% u odnosu na 2020. godinu”, napisao je Spajić juče na Tviteru.

Foto: Ilustracija, getty image

Sivo tržište su, kako je kazao, velikim dijelom suzbili sa dvije odluke tadašnjeg Ministarstvo finansija i socijalnog staranja, te Vlade Crne Gore o zabrani skladištenja cigareta u slobodnoj zoni i povećali naplatu.

“Bitno je da se to nastavi”, poručio je Spajić.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja