Indeksi na svjetskim tržištima spustili su svoje vrijednosti jer investitori sve više strahuju zbog posljedica zatvaranja najvećih svjetskih ekonomija.

Dow Jones pao je za 171,75 bodova, ili 0,57 posto, na 29.778,69, S&P 500 izgubio je 12,45 bodova, ili 0,34 posto, na 3.614,46, a Nasdaq Composite pao je za 0,67 bodova, ili 0,01 posto, na 11.923,46.

Među jedanaest glavnih sektora S&P 500, komunalne usluge i zdravstvena zaštita prošle su najgore.

Sezona zarada u trećem tromjesečju u samoj je završnici, a rezultate je dosad objavilo 465 kompanija iz sastava indeksa S&P 500. Od toga je 84,5 posto nadmašilo procjene, prema podacima Refinitiva. Ova sedmica donosi tromjesečne rezultate niza istaknutih trgovaca, prenosi bankar.me.

Walmart Inc je nadmašio očekivanja dobiti i zabilježio veći rast prodaje od 6,4 posto godišnje u istim trgovinama.

Foto: Ilustracija, semberija.info

Trgovac na malo za kućne popravke, Home Depot Inc takođe je nadmašio kvartalne procjene dobiti i prodaje jer su potrošači koristili produženi boravak kod kuće, kako bi se usredsredili na kućne projekte “uradi sam”.

Ipak, dionice Walmarta i Home Depota pale su 0,6 posto, odnosno 3,1 posto.

Ipak, dionice Kohl Corpa snažno su rasle 8,9 posto, nakon što je ovaj lanac robnih kuća objavio iznenađujuću tromjesečnu dobit i prognozirao snažne marže za nadolazeću prazničku sezonu.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja