Uprava prihoda i carina u periodu od 1. januara do 30. aprila tekuće godine ostvarila je rast bruto naplate prihoda od 18 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

“U toku prvih četiri mjeseca ove godine bruto naplata prihoda iznosila je 638.942.798,50 eura, što je 20 odsto više u odnosu na plan prihoda za pomenuti period”, navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, ostvaren je i rast bruto naplate prihoda u aprilu tekuće godine u odnosu na isti mjesec prošle, i to za 16 odsto, piše rtcg.me.

Foto: Ilustracija, pexels

“U aprilu ove godine naplaćeno je 172.185.522,10 eura, što je za 19 odsto više u odnosu na plan prihoda za pomenuti mjesec. Uprava prihoda i carina nastaviće u narednom periodu planskim, odgovornim i zakonitim pristupom i djelovanjem da ostvaruje rast naplate budžetskih prihoda”, zaključeno je u saopštenju.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja