Očekuje se da će Pfizer objaviti rekordan prihod od više od 80 milijardi dolara za 2021. zahvaljujući snažnoj prodaji vakcine protiv Covida-19 koju je razvio sa firmom BioNTech i njegovog oralnog lijeka za koronavirus, Paxlovid.

Oba proizvoda se prodaju direktno vladama.

To je gotovo dvostruko veći Pfizerov ukupni prihod od onog u 2020. koji je iznosio 41,9 milijardi dolara, prenosi investitor.me.

Foto: Ilustracija, pixabay

U isto vrijeme, firma planira otpuštanja među svojim prodajnim snagama jer mnogi ljekari prelaze na online sastanke i nisu u kancelariji kako bi razgovarali sa prodajnim predstavnicina farmaceutskih proizvoda.

“Razvijamo način na koji sarađujemo sa zdravstvenim radnicima u sve digitalnijem svijetu”, rekao je izvršni direktor Pfizera Albert Bourla.

Iz firme još nijesu precizirali koliko će ljudi otpustiti.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja