Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić najavio je povećanje plata zdravstvenim radnicima od 30 do 40 odsto u NETO iznosu. On je kazao i da će dug Fonda za zdravstveno osiguranje (FZO), koji je novoj vladi, kako je rekao, ostavila prethodna vlast, biti smanjen do kraja godine.

On je, odgovarajući na pitanja poslanika u parlamentu, saopštio će Fondu za zdravstvo naredne godine biti opredijeljeno skoro 304 miliona eura, piše rtcg.me.

Spajić je, odgovarajući poslaniku DPS-a Jeftu Erakovića da je taj iznos nedovoljan, saopštio rekao da su iz budžetske rezerve isplatili sve vakcine koje su do sada isporučene Crnoj Gori, te da vakcine ne ulaze u taj iznos.

Foto: Ilustracija, pixabay

“Mi ćemo do kraja godine imati značajne uštede koje želimo da prenesemo, i dug koji ste vi nama ostavili, do kraja godine će se značajno smanjiti”, rekao je Spajić.

Rekao je da će zdravstvenim radnicima u NETO iznosu plate biti povećan od 30 do 40 odsto: “I to je glavna vijest za danas. 12.5 odsto je taj budžetski dio koji se više odvaja, ta bruto zarada”.

Spajić je negirao navode da je program Evropa sad marketinški trik, jer obuhvata paket odabranih mjera kojima će se direktno uticati na ostvarivanje zacrtanih ciljeva.

Inače, podršku planu Evropa sad najavio je predsjednik Liberalne partije (LP) Andrija Popović, koji je rekao da je dobro što se unijela doza optimizma građanima Crne Gore.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja