Generalni sekretar UN Antonio Gutereš osudio je danas prekršena obećanja talibana u Avganistanu u vezi prava žena i djevojaka, ali je pozvao međunarodnu zajednicu da ubrizga likvidnost u ovu zemlju kako bi izbjegla ekonomski kolaps, prenosi rtcg.me.

“Posebno sam uznemiren zbog toga što obećanja koja su talibani dali avganistanskim ženama i djevojkama nijesu ispoštovana”, rekao je on na konferenciji za novinare.

Foto: rtcg.me/AP

Pozvao je talibane da ispune data obećanja i svoje obaveze u skladu sa međunarodnim ljudskim pravima i humanitarnim pravom u vezi ženskih prava.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja