Crna Gora bi do kraja ove godine trebalo da dobije nacrt nove Strategije za zaštitu lica sa invaliditetom od diskriminacije i promociju jednakosti 2022-2027. Očekuje se da dokument bude usvojen u prvom kvartalu naredne godine.

Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori pružiće ekspertsku podršku Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava prilikom izrade nove Strategije za zaštitu lica sa invaliditetom od diskriminacije i promociju jednakosti 2022-2027, piše rtcg.me.

To je dogovoreno na sastanku predstavnika nedavno formiranog Direktorata za zaštitu i jednakost lica sa invaliditetom tog Vladinog resora i predstavnica UNDP-a.

Foto: Ilustracija, pexels.com

Iz Vlade podsjećaju da je nedavno raspisan Javni poziv za učešće predstavnika NVO sektora u izradi nove strategije, što će, kako su kazali, doprinijeti kvalitetu tog dokumenta, koji će biti u skladu sa Evropskom strategijom za osobe sa invaliditetom 2020 – 2030. i Konvencijom UN-a.

“Predviđeno je da nacrt strategije bude predstavljen javnosti krajem ove godine, dok se očekuje da je Vlada Crne Gore usvoji u prvom kvartalu naredne godine”, zaključuje se u saopštenju.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja