Crnogorska LGBTQ asocijacija Queer Montenegro i nevladina organizacija Juventas juče su održali seminar za šest matičara Glavnog grada na temu strateškog pristupa ljudskim pravima LGBTIQ osoba. 

,, Seminar je organizovan povodom implementacije Zakona o životnom partnersvu lica istog pola, a zapošljenima u ovoj gradskoj službi omogućio je da se upoznaju sa detaljima o polnom i rodnom indetitetu, predrasudama vezanim za LGBTIQ osobe, kao i da direktno razgovaraju sa LGBTIQ osobama”, saopšteno je iz Glavnog grada.

Foto: podgorica.me

Kako dodaju, osnovni cilj je da matičari na pravi način budu upoznati sa značenjima termina i pravima LGBTIQ osoba, kako bi bez poteškoća pristupili sklapanju partnerstva sa drugačijim rodnim karakteristikama od uobičajnih modela.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja