Crnogorski Ženski Lobi reagovao je na napad na Sabinu Talović aktivistkinju i mirovnjakinju koju je u centru Pljevalja napao Zorislav Leković.

“Crnogorski ženski lobi najoštrije osudjuje napad na koleginicu, aktivistkinju i mirovnjakinju Sabinu Talovic, od strane čovjeka koji javno propagira i sprovodi nasilje i zastupa retrogradne ideje “krvi i tla” kao i negaciju drugačijih i različitih. Napad i prijetnje danas upucene koleginici aktivistkinji Sabini Talović napad je na njen integritet i život, ugrožavanje njenih i porodičnih elementarnih ljudskih prava, mira i bezbijednosti, slobode kretanja”, navodi se u saopštenju Aide Petrović.

Foto: PR Centar/pobjeda

Ona poručuje i da je napad na Sabinu napad na sve koji se odupiru i bore protiv svih oblika nasilja, govora mržnje, negacije različitosti i pojavnih oblika fašizma.

“Svi istinski aktivisti/aktivistkinje neće dozvoliti da se ponavlja scenario 90 tih protiv onih koji su drugačiji po mišljenju, imenu, polu, djelovanju i pružice javnu podršku i biti uz aktivistkinju Sabinu Talović. Zahtijevamo od državnih organa da hitno pruže punu bezbjedonosnu zaštitu koleginici Talović i njenoj porodici. Poslednji je alarm za državne organe da hitno reaguju i počinioca privedu licu pravde i najoštrije sankcionišu”, zaključila je u saopštenju.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja