Ubistvom žene iz službenog oružja juče je poslata zastrašujuća poruka ženama žrtvama nasilja koja ih dodatno može obeshrabriti da ne prijavljuju nasilje i ostanu u vrtlogu zločina što nasilje nad ženama jeste, kazala je Aida Petrović, predsjednica NVO Crnogorski ženski lobi, piše cdm.

“Juče je ubijena još jedna žena u Crnoj Gori. Mediji donose šture izvještaje o stradanju jedne od mnogih. Nikome ne pada na pamet od medijskih urednika da ovo bude jedna od prvih udarnih vijesti. Tu su i inicijali počinioca svirepog zločina da se prikrije koliko je moguće jer će se već u narednim satima, danima naći neka “olakšavajuća okolnost“ za ubicu žene”, napisala je Petrović na Faceboku.

Foto: Petrović, cdm.me

Kako je istakla, nijedna institucija se nije oglasila i osudila zločin, zadržavajući tako kontinuirani tok ćutanja nad ubistvima žena.

“A juče je ubistvom žene iz službenog oružja poslata zastrašujuća poruka ženama žrtvama nasilja, koja ih dodatno može obeshrabriti da ne prijavljuju nasilje i ostanu u vrtlogu zločina što nasilje nad ženama jeste. Ovo je još jedna od mnogih poruka onima koji sumnjaju da u velikom obimu postoji nasilje nad ženama, da se prikriva i ćuti o njemu”, navela je Petrović.

Ovo je, naglašava, poruka buducoj ministarki dr Vesni Bratić da ne razumije položaj žena, posebno žrtava nasilja u crnogorskom društvu i demanti njenih nedavno izgovorenih riječi o ženama : “Žene se nalaze, vrlo često u onom položaju koji same izaberu’.

”Gospođo Bratić, žene ne biraju položaj i situaciju u kojoj će biti ubijene i trpjeti nasilje raznih oblika! Ne obeshrabrujte ih svojim izjavama i ne namećite im osjećaj krivice jer za zločin je isključivo kriv nasilnik i oko toga nema dileme”, poručila je Petrović.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja