Sjeverna Koreja je prvi put imenovala ženu za ministarku spoljnih poslova.

Čoe Son Hui, bivša zamjenica ministra spoljnih poslova, imenovana je za šeficu diplomatije na sastanku vladajuće stranke kojim je predsjedavao lider Sjeverne Koreje Kim Džong Un, prenosi rtcg.me.

Foto: Guliver/rtcg.me

Ona će zamijeniti Ri Son Gvona, bivšeg vojnog zvaničnika koji je vodio pregovore sa Južnom Korejom.

Čoe je bila bliska savjetnica Kim Džong Una tokom nuklearnih pregovora sa Sjedinjenim Američkim Državama i pratila je sjevernokorejskog lidera na susretima sa bivšim predsjednikom SAD Donaldom Trampom.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja