Protestna šetnja povodom nedavnog ubistva Šejle Bakije iz Tuzi, održana je juče u Ulcinju.

Protest, organizovan pod motom “Saslušaj i mene, reagujte na vrijeme”, podrška je porodici devetnaestogodišnje djevojke u potrazi za pravdom, piše rtcg.me.

Okupljeni su zatražili maksimalnu kaznu za ubicu, ali i kako su kazali, institucionalnu odgovornost.

Poručili su i da je ubistvo Šejle opomena institucijama da zaštite žene žrtve nasilja.

Foto: rtcg.me

“Zaštita ugroženih žena, jasna je odgovornost države, od nadležnih institucija tražimo koordiniran odgovor žene ne smiju da žive u strahu”, poručeno je sa skupa.

Protest su podržale lokalne NVO kao i Opština Ulcinj.

Smrt devetnaestogodišnje Šejle Bakije, koja je ubijena 30. septembra, morala bi biti posljednja opomena institucijama da je neophodno reagovati na prijave prijetnji i nasilja, poručeno je nedavno sa protesta građana i nevladinih aktivista održanog u u Podgorici.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja