Na trodnevnom sajmu vještina za LBTQ žene učestvovalo je 14 predstavnica privrednog sektora, nevladinih organizacija, lokalnih i državnih institucija, a ta aktivnost doprinijela je osnaživanju žena i unapređenju njihovih vještina za dalje učešće na tržištu rada i preduzimanju preduzetničkih inicijativa.

Trodnevni sajam vještina za LBTQ žene, kako je saopšteno iz Kvir Montenegra, održan je u LGBT Drop in centru u Podgorici, a zatvoren predavanjem Adrijane Husić iz „Crnogorske bojanke“, piše PR Centar.

„Na sajmu vještina učestvovalo je 14 predstavnica privrednog sektora, nevladinih organizacija, lokalnih i državnih institucija, a zainteresovane LBTQ žene i saveznici/e imali su priliku da se informišu o djelatnostima žena iz različitih sektora“, kazali su iz Kvir Montenegra.

Foto: PR Centar

U okviru projekta „Žene ženama – doprinos ekonomskom osnaživanju LBTQ žena“ koji Queer Montenegro sprovodi u partnerstvu sa Asocijacijom Spektra i koji finansira Ministarstvo pravde i ljudskih i manjinskih prava organizovano je pet predavanja na temu snažnijeg društva iz ugla rodne ravnopravnosti. 

“Uspješno se završava tromjesječni mentorski program za LBTQ žene koji je dao priliku nezaposlenim LBTQ ženama da uz iskusne mentorke usavrše svoja znanja i vještine, upotpune svoje radne biografije i ostvare kontakte sa drugim ženama u preduzetništvu”, saopštili su iz Kvir Montenegra. 

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja