Oko 10 avganistanskih žena kratko je danas protestovalo u Kabulu zbog odluke talibanskih vlasti da moraju da nose burku u javnosti.

Okupljene žene, većnom nepokrivenog lica, uzvikujući slogane protiv nošenja burke uspjele su da pređu 200 metara prije nego što su ih zaustavili talibanski borci, prenosi rtcg.me.

Foto: UNICEF.org

Talibani su mirno prekinuli protestnu šetnju i novinarima koji su se okupili takođe rekli da se raziđu. Vlasti u Kabulu naredile su u subotu da sve žene u Avganistanu u javnosti moraju da nose burku.

Slična uredba bila je na snazi i tokom prethodne vladavine talibana od 1996. do 2001. godine.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja