Više od 30 učenika/ca iz Osnovne škole “Mahmut Lekić” i Gimnazije “25 Maj” u Tuzima pohađali su radionicu na temu rodne ravnopravnosti i umjetnosti u cilju smanjivanja rodnih razlika prilikom upisa u škole i napredovanja na svim nivoima obrazovanja, piše PR Centar.

Kako je saopšteno iz Nevladinog udruženja “Siguran život Tuzi“, radionice su organizovane od 7. do 8. aprila u partnerstvu sa Helsinškim parlamentom građana BL, u sklopu projekta Za rodnu ravnopravnost je potrebno dvoje, by Selma Selman!” .

„Radionica koja je okupila više od 30 učenika/ca iz OŠ “Mahmut Lekić” i gimnazije “25 Maj” u Tuzima, je dio regionalne kampanje #AštoNeBiMogla? koja ima za cilj ohrabrivanje i motivisanje djece i mladih da diskutuju na teme rodne različitosti, kako bi se podstaklo smanjivanje rodnih razlika u upisu u škole, napredovanju i zadržavanju na svim nivoima obrazovanja i cjeloživotnog učenja za djevojke i mladiće, žene i muškarce“, kaže se u saopštenju.

Foto: PR Centar

Navodi se da je prva jednodnevna radionica koja je organizovana u OŠ “Mahmut Lekić” u Tuzima okupila djecu od sedam do 14 godina, a uključila je kreativnu radionicu na teme: “Zanimanja i rodni stereotipi”, “Žene voditeljice u mom okruženju”, “Nasilje nije rješenje”.

„Druga jednodnevna radionica je organizovana u gimnaziji “25 Maj” a okupila je djecu od 14 do 18 godina, pokrivajući teme: “Jednakost u digitalnom svijetu”, “Online diskriminacija i Rodno osjetljiv jezik”. Umjetnica Selma Selman na poetičan način je podijelila svoja iskustva i znanje sa sjajnim učenicima/cama koji su bili jako zainteresovani za rad“, pojašnjava se u saopštenju.

Projekat Za rodnu ravnopravnost je potrebno dvoje, by Selma Selman!” je finansijski podržan od  Deutsche Gesellschaft für  Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH ureda u BiH.

 U sklopu ove aktivnosti je realizovan i video koji će biti dio regionalne kampanje #AštoNeBiMogla?

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja