Piše: Gordan K. Čampar, književnik

Proglasili je slabijim polom, prišili ljepotu kao obavezu, ostavili joj brdo obaveza, zadatak da bude dobra; sestra koja voli, drugarica što ne špija, djevojka s ljubavlju bez mjere, brižna majka, dobra baka, jaka žena uz nekakvog muža, i uz sve to da bude dotjerana.

Proglasili je krivom za ratove, od prvih do potonjih, prišili joj krivicu , ostavili žig na nježnom nejakom tijelu.
Proglasili, nekom tamo rijetkom heroinom, a ono svaka ponaosob to ustvari i jeste.

Žena puna ljubavi je lijek za sve, za rane, izazove, prilike, neprilike i kojekakva htjenja.
Podarili joj jedan dan, opet neki revolucionarni razlog i tome, a one druge koji su 364 puta duži od tog, ostavili joj kao breme.

Ilustracija

Jedan minorni broj žena na ovoj zemaljskoj kugli će reći drugojačije, mali broj muškaraca će svjedočiti o tim slučajevima, a većina će čekati praznik za neku ružu, nevažno koje je boje, lijepu riječ i neku sitnu laž.

Da prevedem, žena je temelj društva, porodice, ljubavi, postojanja.

Njoj je potrebno ,,samo” osvajanje, danonoćno, neki mali treptaj plamena svijeće, riječ meka, ruka na ramenu, siguran zagrljaj i oči koje sjaje.

Potrebno ju je uvijek posmatrati kao izazov.

Nije slučajno pjevao Kemo, ,, dušo moja”, pa stoga neka vam ovo bude za nauk.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Novinarka, kolumnistkinja, portparolka udruženja preduzetnica Crne Gore i urednica portala Preduzetnica.me, rođena Podgoričanka, bira teme i piše članke koji nas podsjećaju da su "istinske vrijednosti isključivo one koje odgovorno i marljivo gajimo u sebi“ i da je kontinuirani rad "najveća životna investicija“. Vječita zaljubljenica u prirodu, pisanu, a i datu riječ.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja