Mašta, da bi se dovedela do plodonosnih rezultata, mora biti potpomognuta znanjem i sposobnostima koji vode nekom određenom cilju koji zadovoljava naše unutrašnje pokretače. Upravo taj sjajni spoj ima današnja sagovornica Preduzetnica.me Milanka Vučeljić koja se bavi ručnim oslikavanjem (staklo, slike i drvo).

U intervjuu koji slijedi, Milanka govori o kreativnim počecima, inspiracijama, kreativnom procesu…

Milanka Vučeljić Foto: Privatna arhiva

Vi i rukotvorine. Kako je počela vaša priča?

Moja priča počela je odlaskom u invalidsku penziju. Pokrenula sam se da radim ono što u mladosti nijesam stizala, a voljela sam. Po zanimanju sam diplomirana inženjerka elektronike, a eto postala sam umjetnica.

Šta od svega što stvarate najviše volite da radite?

Volim da slikam bilo to na staklu, platnu, drvu, kamenu…U posljednje vrijeme najviše radim slike.

Opišite nam kako izgleda kreativni proces?

Prvo moram imati ideju šta ću da slikam. Nekad ideja potekne i od potencijalnog kupca. Potom nabavljam potreban materijal i počinjem sa radom.

Koliko je teško danas biti orginalan i ostaviti lični pečat u stvaralačkom činu kada je dosta toga već viđeno?

Prilično je teško, ali vjerujte da svaka slika ima svog interesenta.

Šta je najvažnije da žena u kreativnom radu kojim se bavite posjeduje?

Mnogo je važno da posjedujete ljubav prema onome što radite. Onda sve ide lagano i uloženi trud i rad pruža veliko zadovoljstvo. Slikanje zahtijeva dosta vremena i učenja. Ono u meni stvara unutrašnji mir. To je jedna vrsta terapije, a ako se to i drugima sviđa onda je zadovoljstvo dvostruko.

Za kraj, šta biste poručili ženama koje se odluče da uplove u kreativne vode?

Strpljenje je najvažnije. Morate biti istrajni u svemu što radite i uspjeh je zagarantovan. Ukoliko spojite kreativnost i određeni profit onda je to ono pravo. Nikad ne odustajte od svojih pozitivnih namjera.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Novinarka, kolumnistkinja, portparolka udruženja preduzetnica Crne Gore i urednica portala Preduzetnica.me, rođena Podgoričanka, bira teme i piše članke koji nas podsjećaju da su "istinske vrijednosti isključivo one koje odgovorno i marljivo gajimo u sebi“ i da je kontinuirani rad "najveća životna investicija“. Vječita zaljubljenica u prirodu, pisanu, a i datu riječ.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja