Promocija trojezične zbirke poezije „Pjesnička svitanja“ biće upriličena u srijedu veče, u Multimedijalnoj sali KIC-a, 16.03.2022. godine u 19 časova, u Podgorici.

“Poezijom manjina do multikulturalnog bogatstva” naziv je projekta koji je finasijski podržan od strane Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore, a preko kojeg je iznjedrena trojezična zbirka poezije “Pjesnička svitanja”.

Izdavač zbirke je Spirit Art Montenegro. U zbirci je uključeno preko 40 pjesnika i pjesnikinja iz Crne Gore, na crnogorskom-srpskom-hrvatskom-bosanskom, albanskom i turskom jeziku.

Pisana riječ, satkana kroz stihove multikulturalnog stvaralaštva u Crnoj Gori je kvalitetno oruđe kulture svakog društva. To pokazuje i ova zbirka, u kojoj učestvuje preko 40 pjesnika i pjesnikinja iz Crne Gore. Ono što Crnu Goru čini jedinstvenom jeste upravo njeno multikulturalno bogatstvo, odnosno stvaralaštvo naroda kako većinske, tako i manjinskih etničkih zajednica.

Potrudili smo se da promovisanjem ove zbirke poezije i pojedinaca kroz umjetnost i stvaralaštvo oslikamo duh i tradiciju Crne Gore.

Autori i autorke pjesama dolaze iz svijeta odraslih i kroz stihove predstavljaju svoje doživljaje ljubavi, tradicije, zavičaja, porodice, prijateljstva, ali i svoja najdublja osjećanja poput nostalgije, tuge, kajanja… Stihovi ove zbirke mogu doprijeti duboko do svakog pojedinca, ublažiti bol, nedostajanje, strah, i možda, poput ljekovitog melema previti rane, i pretvoriti ih u snagu i zdravlje za buduće dane.

Možda će pjesme iz zbirke „Pjesnička svitanja“ putovati daleko kroz vrijeme, a vi ih zapakujte u ljubav i poklonite ih nekome. Neka osvane neka sasvim nova, neobična pjesma, neka se sa njom rode novi pjesnici, vjesnici još jednog pjesničkog svitanja.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja