Prvo veče manifestacije “Afirmišimo mlade Crnogorske književne stvaraoce do 18 godina” održano je sinoć u JU “Husein Bašić” u Plavu.

Na manifestaciji je predstavljeno 16 mladih talentovanih učesnika iz Plava i Gusinja.

Kako je saopšteno, publici i učesnicima su se obratili predsjednik Internacionalne Kulturne Asosijacije “IKA” knjževnik Veljko Veljović, Predsjednik opštine Plav g. Nihad Canović, profesorica Senada Đešević kao i književnica Nataša Žurić.

Veljović je istakao da je to početak jedinstvene manifestacije za mlade književne talente koja će biti realizovana u svim Crnogorskim opštinama i da mu je posebno zadovoljstvo što se sa manifestacijom krenulo iz Plava.

Foto: Privatna arhiva

Napomenuo je da je ovo po prvi put da se na ovom nivou organizuje ovakva manifestacija i da je osnovni cilj manifestacije podstrek mladim književnim talentima i njihova afirmacija.

Predsjednik opštine Nihad Canović zvanično je otvorio manifestaciju i naglasio da je Plav oduvijek bio prepoznat kao riznica književnih stvaralaca, te da se nije slučajno krenulo sa istom upravo iz Plava.

Profesorica Đešević je zahvalila predsjedniku IKA-e na odabiru da se sa manifestacijom krene upravo iz Plava, kao i predsjedniku opštine na podršci i mladim književnim talentima na učešću.

Književnica Nataša Žurić se obratila ispred žirija i izrazila oduševljenje talentovanom djecom i njihovim pjesmama i pričama.

Foto: Privatna arhiva

Na kraju večeri proglašeni su pobjednici, prva tri mjesta i tom prilikom uručeni su pehari prvim mjestima iz Plava i Gusinja, kao i zahvalnice svim učesnicima večeri.

Prva mjesta naći će se u finalnoj večeri koja će biti održana 20.12. u KIC -u “Budo Tomovic”, na kojoj će biti proglašen najtalentovaniji mladi crnogorski književni stvaralac do 18 godina u 2022. godini.

Takođe sve pjesme i priče učesnika iz svih Crnogorskih opština će se naći u Antologiji koja će biti publikovana u izdanju IKA-e, što će biti jedinstveno, kapitalno djelo po prvi put štampano u Crnoj Gori.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja