Žičara Kotor-Lovćen će biti spektakl i ko se jednom popne gore taj će vazda željeti da se vrati u Crnu Goru i ko god vidi tom nekom fotografiju taj će neko željeti da posjeti Crnu Goru, čak i da nema para, rekao je premijer Dritan Abazović na današnjoj sjednici Vlade.

Abazović je rekao da što prije treba krenuti u gradnju te žičare, a benefite će, kako je rekao, osjetiti cijela država, a ne samo Cetinje i Kotor, piše Pobjeda.me.

– Cilj je da i tamo, do 13. jula imamo kamen temeljac. Žičara će nam pomoći da slika Crne Gore dođe do što više ljudi u svijetu – rekao je Abazović, uoči usvajanja Informacije o preduzetim aktivnostima na realizaciji projekta izgradnje žičare Kotor – Lovćen.

Foto: gov.me

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović rekao je da je neophodno odraditi eksproprijaciju.

Stoga će, kako je rekao, biti oformljen operativni tim koji će biti zadužen za sprovođenje tog postupka.

– S tim u vezi Ministarstvo finansija će pripremiti informaciju za koju tražimo saglasnost Vlade – poručio je Đurović.

On je apelovao na Vladu da se sa Hrvatskom nađe model bržeg prelaska granice.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja