Tivatska komunalna policija je u proteklih nekoliko dana evidentirala kršenje važećih mjera u dva trgovinska objekta u tom gradu, u smislu nepoštovanja propisane mjere fizičke udaljenosti između lica tokom boravka u objektu u kojem se obavlja trgovina, piše rtcg.me.

Kako navode u saopštenju, sačinjene su službene zabilješke koje su proslijeđene nadležnoj tržišnoj inspekciji i Upravi policije – OB Tivat, na dalje postupanje radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti.

Komunalni inspektor je tokom vršenja kontrole u marketu “Franca” u Bonićima u samom objektu zatekao lice koje nije nosilo zaštitnu masku, što je suprotno Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Komunalni inspektor je izrekao tri prekršajna naloga i to pravnom licu, odgovornom licu u pravnom licu i fizičkom licu, u ukupnom iznosu od 2.600 eura.

Foto: Ilustracija, Pixabay

Ovlašćeni u Sekretarijatu za inspekcijski i komunalni nadzor Opštine Tivat, kako navode, svakodnevno kontrolišu poštovanje propisanih epidemioloških mjera, shodno Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i mjerama koje propisuje Ministarstvo zdravlja.

“Opština Tivat apeluje na građane, preduzetnike i pravna lica da se pridržavaju mjera i zakona, te na taj način daju svoj doprinos u borbi protiv korona virusa”, navodi se u saopštenju Opštine.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja